Ориз по манастирски

30/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Далеч от светската суета монасите похапват вкусен и ароматен ориз, чиято рецепта споделяме с вас!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 723
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата56
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете ориза в 7 води и го отцедете. Залейте го с вряла вода 1:2 и оставете да ври, докато абсорбира течността.

Отделно в по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно накълцания лук, нарязаните на кубчета моркови и чушка, нарязаните на филии гъби.

Щом омекнат добавете маслините, нарязаната на ситно тиквичка и овкусете с малко сол, а може да добавите и черен пипер на вкус.

Добавете доматеното пюре, а след като зеленчуците омекнат, прибавете ориза и разбъркайте.

Овкусете с подправките и щом оризът е напълно готов, свалете от котлона. Разбъркайте с малко накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 7
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ирина Андреева Jolie
Само маслини не слагам,защото не обичам.Голяма вкусотия! :)
1
0
Яна Борисова
Яна Борисова
23.08.2013 00:03
"Добавете доматеното пюре, а след като зеленчуците омекнат, прибавете ориза и разбъркайте?"
2
5

Виж всички коментари или напиши такъв