Автентично руло от тефтерчето на мама

31/10/2016
"Една рецепта от златния тефтер на мама, която вече сме записали и в нашия тефтер с любими рецепти "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 624
  • Преглеждания за месеца4230
  • Преглеждания за седмицата982
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно – 9 с.л.
  • олио – 2 с.л.
  • захар - 9 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер – 1 пак.
  • ванилия - 2 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, бакпулвера с брашното и ванилията. Разбъркайте до получаването на гъсто кексово тесто.

Застелете правоъгълна тава с хартия за печене. Разпределете тестото равномерно и изпечете в загрята фурна до готовност.

Още топъл блатът, навийте на руло с помощта на мокра и изцедена хавлиена кърпа.

Развийте внимателно и намажете с мармалад по желание. Завийте отново и оставете да се стегне.

Нарежете преди поднасяне.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Карина Трендафилова
Пекох на 200 градуса за 17-20 минути. Намазах с конфитюр от дюли и се получи невероятна комбинация между сладкия блат и киселото сладко!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв