Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Празена супа с кюфтенца

Празена супа с кюфтенца

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Празена супа с кюфтенца1 / 2
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Богата, апетитна и най-вече - с кюфтенца. Непременно ще се опита"

Необходими Продукти

  • лук - 1/2 глава кромид
  • кайма - 250 г
  • вода - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • бульон - 1 л месен
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • домати - 200 г консервирани
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кромидът се обелва и накълцва на ситно. Омесва се с каймата, водата, яйцето и подправките. Оформят се кюфтенца, които се запържват в горещо олио. Морковът и празът се нарязват на сламки и също се запържват.

Бульонът се кипва, прибавят се картофите, нарязани на парченца и се варят 15 минути. Прибавят се запържените зеленчуци и нарязаните на дребно домати със соса и оставяте да ври още 15 минути.

При поднасяне в чиниите слагате кюфтенцата и ги заливате със супата. Поръсвате със свежи подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: