Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с тиква и ванилов крем

Щрудел с тиква и ванилов крем

Щрудел с тиква и ванилов крем
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Няма да си облизвате пръстите, а направо ще ги изядете !"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с.л.
  • пудинг - 1 пакет ванилия с варене
  • масло - 1 с.л.
  • тиква - 1 ч.ч. сварена
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л. за тиквата
  • сироп
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя кремът. Загрява се прясно мляко и захар на котлона. Пудингът се разбърква с малка част от прясното мляко и се сипва на тънка струя, като непрекъснато се разбърква докато сгъсти крема. Снема се от котлона и разбъркваме с маслото.

Тиквата се нарязва и сварява до омекване, отцежда се и се охлажда. Вземат се три кори, първата се намазва с четка с олио. Върху нея се поставя втора кора намазана и трета кора.

В долния край се поставя крем с лъжичка, отгоре кубчета тиква, поръсват се със захар и канела и трите заедно се навиват на руло, като краищата се подвиват навътре, за да не изтича кремът. Така се оформят и останалите кори.

Нареждат се рулата в тавичка, печем до златисто. Изваждат се и заливаме със захарния сироп, приготвен от захар и вода, варени за 5 минути на огън. Поръсва се с пудра захар и се сервира! Уникална вкусотия !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veselina
Veselina
Изстинало изпечено руло с горещ сироп заливате, нали така?
01.11.2016 09:52
1
1
Покажи всички подкоментари