Македонска салата в буркани

31/10/2016
"Апетитна македонска салата, която се приготвя наесен, за да може да ѝ се наслаждавате цяла зима "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 182
  • Преглеждания за месеца2106
  • Преглеждания за седмицата330
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • домати – 3 кг
  • чушки - 2 кг червена капия
  • чушки – 500 г чорбаджийски
  • чесън – 2 глави
  • магданоз – 2 връзки
  • За саламурата
  • оцет – 2 ч.ч.
  • олио – 2 ч.ч.
  • захар – ½ ч.ч.
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Капията се изпича, обелва и се нарязва на парченца. Доматите се смилат и се варят до сгъстяване. Чесънът се обелва и нарязва на малки парченца. Чорбаджийските чушки се почистват от дръжките и се нарязват на половинки, попарват се в кипящата саламура до омекване.

Изваждат се и се прибавят към доматеното пюре, капията, чесъна и нарязаният магданоз. Сгъстява се още половин час на бавен огън. Насипва се в буркани и се стерилизира 5 минути, след завирането.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Rosi Dimitrova
Rosi Dimitrova
14.08.2017 09:40
След попарването на чорбаджийския пипер
,саламурата прибавя ли се към салатата?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв