Баница с кисело мляко

31/10/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач292903392
"Класическа баница с готови кори, която и начинаещите готвачи могат да приготвят лесно "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 893
  • Преглеждания за месеца1656
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • сирене - 250 - 300 грама
  • масло - 100 грама
  • кисело мляко - 500 грама
  • яйца - 6
  • сода бикарбонатна - 1 чаена лъжица
  • олио - 4 супени лъжици
  • вода - 1/2 чаена чаша
  • сол - 1/2 чаена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се настъргва на ренде. Вземат се две кори за баница и се слагат една върху друга. Отгоре се поръсват със малко олио и се слага малко от настърганото сирене.

Корите за баница се навиват на руло и си режат на два - три пръста разстояние. Получените розички се редят в намаза с разтопено масло тава, като се изправят прави. Редят се плътно една до друга. Същото се повтаря и с останалите кори за баница. След като са наредени всички розички се приготвя заливката за баницата.

За заливката - содата за хляб се "погасява" в киселото мляко. Содата с киселото мляко се изсипват в дълбока купа. Към тях се прибавят яйцата, водата, солта и олиото. Заливката се разбърква хубаво до еднородна смес с лъжица. След това се изсипва върху готовата баница.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 40 - 45 минути. След като баницата е готова се изважда от фурната и се напръсква леко с вода, след което се завива с кърпа за 10 - 15 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар