Банани фламбе

тинтин
Новак
308033k
Банани фламбе1 / 2
31/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4 бр.
"Повтаряме - ромът не е за вас, а за фламбиране на бананите"

Необходими Продукти

  • банани - 4 бр.
  • масло - 50 гр. краве
  • захар - 50 гр.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 к.л.
  • ром - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиганче, на много слаб огън, слагаме маслото, захарта, канелата и 1 с.л.ром. Оставяме всичко да се смеси много добре до получаване на сироп.

Обелваме бананите и ги пържим в горната смес в продължение на 10 минути, като по средата на готвенето ги обръщаме внимателно. Отгоре ги заливаме с останалия ром и фламбираме.

Ако сме достатъчно бързи, можем да се опитаме да поднесем бананите, докато са пламтящи.

Бананите могат да се фламбират както са си цели или нарязани на парченца. Ако са цели трябва да сте много внимателни да не се счупят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
46
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Винаги ме е страх, че ще подпаля кухнята и не съм фламбирала никога.
07.05.2016 21:51
1