Празнична пуйка

31/12/2011
"И да не забравите да поканите на трапезата и почетния гост - празничната пуйка - без нея няма как да започне празнуването "
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 230
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуйка - 1 бр. 3 - 4 кг.
  • масло - 60 гр. краве
  • сол
  • лук - 2 глави кромид
  • масло - 2 с.л. краве
  • кайма - 400 гр.
  • хляб - 3 ч.ч. натрошен сух хляб
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме почистената пуйка и я подсушаваме. Разбъркваме каймата със ситно нарязания лук, задушен в маслото и малко вода, хлебните трохи, яйцето и подправките.

С тази смес напълваме пуйката и я зашиваме. Отвсякъде я намазваме с масло, поръсваме със сол и черен пипер и я увиваме в алуминиево фолио. Слагаме я в тава, наливаме вода и я печем 3-4 часа на умерена фурна.

Малко преди края на печенето отстраняваме фолиото. Допичаме пуйката, като я обръщаме от време на време.

Поднасяме пуйката с гарнитура от пържени картофи, задушени моркови и други зеленчуци.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар