Питка звезда

31/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Тази питка ще се превърне в истинска звезда на трапезата ви "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо936
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира като се разбърква във хладката вода със захарта и оставяме да шупне.

Пресява се брашното и в средата сипваме маята, солта, олиото и яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре. Замесва се меко тесто и оставяме да втаса на топло .

Разделя се на три части, всяка се разточва на кръгла кора, намазва се с масло и отгоре се нарежда втора кора, също намазана с масло. Така се нареждат трите кори една върху друга. В средата се поставя купичка с размер на малка чиния.

С нож се нарязва на 8 триъгълника, като се почва от купата навън. В средата на всеки триъгълник се прави разрез, а краищата се подвиват отдолу и разрезът се разтваря.

Над всеки разрез се прави нов, за да се оформи звездата в средата и оставяме да втаса още 30 минути. Намазва се с четка с разбит жълтък и печем в загрята фурна 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар