Вита торта с домашен крем

31/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Няма нищо по-лично и приятно от това за зарадвате любимите си хора с домашно приготвена торта "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 258
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното с бакпулвера и изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печете на 180 градуса за 15-20 минути.

Оставете да се охлади и го нарежете на ленти (4-5 бр). Загрейте 3/4 от млякото.

Разбийте яйцата със захарта и и брашно. След като млякото заври, изсипете сместа на тънка струя, като бъркате непрекъснато.

След като крема се сгъсти, оставете да се охлади леко и прибавете маслото. Разбъркайте и оставете крема напълно да изстине. Към него прибавете разбитата сметана(2/3 от нея).

Вземете една лента от блата, сиропирайте и намажете с крем. Наредете парченца банан и завийте на руло. Поставете изправено в чиния.

Така направете и с останалите ленти и крем. Измажете цялата торта със сметана и залейте с ягодова фарститура.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар