Домашно пиле с прясно зеле и бекон

31/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Домашното си е домашно и тази рецепта ще ви покаже какво точно имаме предвид "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо683
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пиле - 1/2 бр. домашно
  • зеле - 1 зелка
  • домати - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • бекон - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето в подсолена вода. След това го сложете в тавичка и поръсете с олио. Запечете на 200 градуса около 20 минути.

Нарежете зелето на ситно и го претрийте с малко сол и оцет. Прибавете лука, зелето и нарязаните на ситно домати.

Прибавете подправките и налейте вода. Оставете ястието да се готви докато зелето омекне и остане почти на мазнина.

Накрая прибавете нарязания бекон и до гответе ястието. По желание поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар