Специалитет със свинско

01/01/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Да си признаем, още като чухме, че ще бъде със свинско месо и грабнахме вилиците "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 396
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолите и ги овкусете със сол, бял и черен пипер. Обелете и нарежете картофите на кръгчета.

В предварително намазнена йенска тенджерка наредете пържолите плътно една до друга, отгоре подредете нарязаното топено сирене, гъбите и киселите краставички, и кръгчета картофи.

Следва отново ред пържоли, ред от топеното сирене, гъби и кисели краставички.

Долейте топла вода в тавата, колкото да покрие продуктите, покрийте с фолио и сложете в предварително загряна фурната на 200 градуса.

Щом водата заври, намалете на 160-170 градуса и печете за около час и половина. Поднесете порция от празничния специалитет със свинско, поръсена с малко зелен лук.
подобни рецепти тук

5 10
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ани
Ани
23.08.2013 10:00
Една добавка и от мен това става и с месо на парченца не само с пържоли ,аз лично слагам и сладка царевица,правя го и от пилишко месо.Можете и сметана да сложите става много приятен сос .Въпрос на фантазия ,и експериментиране в кухнята.
1
0
Боян
Боян
11.08.2013 10:01
Една малка забележка! При използването на йенска тава предварителното загряване на фурната е рисковано!
0
0
Боян
Боян
24.08.2012 15:57
Една добавка от мен. Между пластовете сложете 2 парчета сирене чедър , а най-отгоре настържете пармезан. Става невероятно !!!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв