Фасул със свинско месо, бекон и пушена наденица

01/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф114964311015
"Знаете, че най-добрите подправки за фасул са беконът и наденицата, нали?"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме фасула със студена вода и оставяме в хладилник за няколко часа. Месото измиваме и нарязваме на хапки. Накиснатия фасул отцеждаме от водата, наливаме чиста вода и оставяме да заври. Сипваме малко сода за хляб и веднага махаме от котлона. Изливаме водата и измиваме хубаво фасула.

Наливаме чиста вода, прибавяме месото и оставяме да се варят докато омекнат. По време на варене прибавяме захарта, джоджен и девесил. Сваляме от котлона, когато са сварени месото и фасулът и останат с много малко вода.

В тиган наливаме олио и слагаме да се изпържат нарязаните лук, бекон и наденица. Когато се запържат, ръсваме червен пипер на вкус. Дръпваме от котлона и внимателно наливаме доматения сок. Посоляваме на вкус.

В тавичка изсипваме сварените месо и фасул и прибавяме към тях запържените продукти. Разбъркваме хубаво и слагаме ястието да се запече в нагрята силна фурна до сгъстяване.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар