Пържени филийки с айрян

01/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115964313205
"Вкусни пържени филийки за закуска "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 118
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филийките хляб (трябва да са от по-сух хляб) срязваме на половини. На едната половина слагаме сирене и отгоре поставяме другата половина на филийката. В купа разбиваме яйцето с айряна.

Прибавяме бакпулвер и бяло брашно, колкото е необходимо, за да приготвим тесто, малко по- гъсто от боза. Ако айрянът и сиренето са по-безсолни, прибавяме и щипка сол към панировъчната смес. Нагряваме олиото на умерена температура.

Внимателно панираме филийките в тестото и изпържваме, като обръщаме да се зачервят добре от всички страни. Помагаме си с вилица и готварски щипки.

Сервираме филийките с кисело мляко. Изпържените филийки изваждаме върху скаричка, да се отдели мазнината или върху салфетка.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар