Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Соленки с тесто от извара

Соленки с тесто от извара

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Соленки с тесто от извара
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
01/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Вкусни както за сутрешна и следобедна закуска, така и за похапване"

Необходими Продукти

  • извара - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • жълтъци - 1 бр. пресен
  • масло
  • сирене - 150 - 200 г
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме цялото яйце и прибавяме изварата и бакпулвера. Постепенно с непрекъснато разбъркваме прибавяме лъжица по лъжица бяло брашно, колкото поеме, докато се получи тесто, което оставяме на стайна температура за 5-10 минути, завито с полиетиленово фолио.

След това разточваме тестото на кора и с формички или чаша изрязваме кръгчета. В центъра на всяко кръгче слагаме парченце сирене (хубаво е сиренето да е по-твърдо, да няма течност). Слагаме и парченце краве масло.

Прегъваме на две и притискаме с вилица крайчетата, за да не се разтварят по време на печене. Соленките подреждаме в тава, застлана с хартия за печене, намазана с мазнина.

Всяка соленка мажем отгоре с пресен жълтък, разбит с няколко капки олио.

Слагаме соленките да се изпекат в предварително нагрята фурна на 180 градуса до приятно златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: