Домашен пестил от дюли

01/11/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Пестил от дюли - вълшебен вкус и аромат "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо191
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на пестила се използват хубаво узрели плодове. Измиват се добре със студена вода. Всяка дюля почистете от семките и нарежете на 6 парчета. Измийте лимона и също го нарежете.

В тенджерка налейте вода и оставете да заври. Добавете дюлите, лимона и ароматните подправки. Варете около 15 минути. Отцедете дюлите от водата. Отстранете лимоните и подправките.

Добавете захарта и варете на слаб огън около 1 час. Трябва да разбърквате от време на време, за да не загори. След като дюлите са сменили цвета си, ги пасирайте и върнете обратно на котлона за десетина минути (постоянно бъркайте). Застелете подходяща тавичка с хартия за печене.

Изсипете сместа (трябва да бъде с дебелина, не повече от 1.5 см), загладете и оставете да изстине. Оставете го на проветриво и сухо място около 4-5 дни.

Нарежете на кубчета и ги оваляйте в захар. Съхранява се в кутия на хладно място (хладилника).

Източник: Добър апетит с Peychподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар