Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко Задушено»Телешко с грах, моркови и целина

Телешко с грах, моркови и целина

Телешко с грах, моркови и целина
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
06/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Знаете какво казват за телешкото и целината - перфектната комбинация, отлично допълнена от свеж грах"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г котлет
  • грах - 1 пакет замразен (500 г)
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер
  • целина
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете телешкото месо и го нарежете на късчета. Прецедете бульона.

Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Добавете нарязания морков, граха, който преди това сте размразили, и червения пипер.

Разбъркайте. Добавете телешкото месо, овкусете със сол и добавете 7-8 зрънца черен пипер.

Налейте от бульона и оставете ястието да къкри на тих огън.

Когато ястието остане на мазнина, добавете брашното разтворено в малко вода. Сгъстете ястието и отстранете от котлона.

Преди поднасяне поръсете телешкото задушено с нарязана целина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: