Бързи питки със сирене и масло

01/11/2016
"Отдавна не купуваме хляб от магазина, предпочитаме тези уникални бързи питки със сирене и масло "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 913
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • тесто - 800 г готово (замразено на Белла)
  • сирене - 300 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете тестото на две топки. Натрошете сиренето и чукнете яйцата, като отделите единия жълтък за намазване. Разбъркайте до еднородност.

Разтопете маслото. Разстелете първата топка на тънка кора, намажете с масло и сложете половината от плънката.

Оформете на топка и сложете в подходящ съд за печене, чието дъно предварително сте намазали с масло. Постъпете така и с останалото тесто. Намажете с разбит жълтък и оставете да втаса.

Когато са втасали и готови питките ги сложете в топла фурна, като постепенно увеличите градусите до 180.

Печете до златист загар. Готовите питки напръскайте с вода и покрийте, докато омекнат.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Благоева
Вкусни и мекички, често ги правя вкъщи! И свършват докат да видиш :)
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв