Кекс с локум Асорти

01/11/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Ето как да превърнете един кекс в истинско произведение на кулинарното изкуство "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 649
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват 2 цели яйца, 2 жълтъка и 150 г от захарта. Към тях се добавят млякото, олиото и пресятото брашно с бакпулвер.

Разбъркайте внимателно с шпатула. Към сместа добавете настърганата портокалова кора.

Оваляйте парчетата локум в брашно и ги добавете в сместа. Разбъркайте добре.

Изсипете във форма, намазана с масло и поръсена с брашно. Печете кекса на 180 градуса около 40 минути.

Извадете и оставете да изстине. Разбийте белтъците с останалата захар (50 г) на пухкав сняг.

Изсипете сместа в пош и украсете кекса. Върнете във фурната, загрята на макс и запечете до златисто (ако имате горелка, може да я използвате).

Адаптирано - Вкусно с Йолиподобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар