Египетска торта

02/11/2016
"Торта, която ще ви накара да се почуствате като владетел на империя "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 392
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците и захарта на сняг. Постепенно добавете брашното, лешниците и разбъркайте отново. В тавичка с размер с 26-27 см сложете готварска хартия. Разделете сместа на три и изпечете три блата. Печете в загрята фурна на 180 градуса. Не ги препичайте!

Оставете ги да се охладят и пригответе жълтия крем. В половината мляко разбийте жълтъците, захарта и брашното. Останалото мляко сложете на котлона да загрее. Махнете го от котлона и на тънка струйка добавете яйчената смес. Върнете на котлона и го намалете на слаба степен. Не спирайте да бъркате докато не получите много гъст крем.

Не се притеснявайте, ако получите бучици. Когато кремът се сгъсти махнете от котлона и прибавете ванилиите. Оставете да изстине. Разбийте маслото на пухкав сняг и го прибавете към яйчения крем. Разбийте с миксер до получаване на гладък крем. Покрийте с фолио и го приберете в хладилника да стегне.

Карамелизирайте захарта до кехлибарен цвят. Върху хартия за печене сложете нарязаните лешници и върху тях изсипете карамела. Когато той стегне начупете на малки парченца.

Разбийте сметаната с пудрата захар и прибавете кроканта. Сглобете тортата в ринг с откопчаващи стени.

Редете така: Блат, жълт крем, сметанов крем и така до получаване на три такива последователности. Оставете тортата за няколко часа в хладилника и тогава откопчайте ринга. Украсете тортата с натрошен карамел или карамелизирани лешници.

Източник: Veronika Shketievaподобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Фати Камберова
Чудесна е !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв