Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Баница с тиква и млечна заливка

Баница с тиква и млечна заливка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Баница с тиква и млечна заливка
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Сочна, още по-сочна, най-сочната баница с тиква, която сме опитвали"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 300 г
  • захар - 10 с.л
  • тиква - 400 г настъргана
  • масло - 60 г
  • орехи - 5 с.л. млени
  • канела - на вкус
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 330 мл
  • ванилия - 2 прахчета
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете тава с диаметър 30 см с малко масло, сложете една кора, покрийте с нея дъното и стените, като оставите краищата ѝ да стърчат.

Сложете на места малки тънки парчета от маслото, отгоре сложете друга кора по същия начин, поръсете с малко от тиквата, захар, канела и орехи.

Покрийте с друга кора, пак сложете малко масло, върху нея сложете другата и процедирате по същия начин - поръсвате с тиква, захар, канела и орехи. По този начин направете 5-6 реда, като един ред е от две кори - едната с маслото и захлупена с другата, на която се слага плънката.

Отгоре завършете, като прегънете на вътре стърчащите кори и покриете, сложете отново на места тънки парченца масло.

В купа разбийте яйцата с ванилията и млякото. Нарежете баницата на парчета, полейте със сместа отгоре, като в началото ползвайте лъжица и сипете навсякъде, а останалото изсипете така че да попадне и в разрезите.

Сложете сладката баница във фурната, пуснете на 160 градуса и печете около час, до приятно зачервяване на баницата.

Извадете и охладете тиквеника, поръсете с пудра захар и поднесете.

Баницата с тиква и млечна заливка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#264407
Потребител#264407
Благодаря за чудесната рецепта Вече няколко пъти я приготвям Дори слагам повече тиква тъй като много я обичам Винаги става страхотна
12.10.2020 07:41
1
Пламена Тодорова
Пламена Тодорова
Немога да добавя снимка към рецептата?
26.12.2018 23:08
Tsveti Tsenkova
Tsveti Tsenkova
Това е много много добра идея.
21.03.2017 13:56
Потребител#180257
Потребител#180257
уникално във комбинация ябълки и тиква
28.12.2016 15:58
2
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Аууу,това ще се прави още този уикенд,но с ябълки,че не съм фен на тиквата ;)
02.11.2016 11:34
2
Покажи всички подкоментари