Картофи със сирена

02/11/2016
"Извинете, може ли да поръчаме две порции от тези ароматни картофи със сирена?"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 137
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете каймата със сол и черен пипер. Направете малки топчета, оваляйте в брашно и запържете за кратко колкото да се запечатат. Сложете ги върху кухненска хартия.

Измийте картофите и ги сварете необелени в подсолена вода. Обелете и ги нарежете на тънки кръгчета. В голям тиган сложете маслото и задушете за кратко счукания чесън.

Махнете от котлона и изчакайте да се охлади. Добавете рикотата, филаделфията, яйцето, няколко листа босилек и пасирайте. В малка намазнена тава сложете ред от картофите и покрийте със сирената.

Повтаряйте процедурата до изчерпване на продуктите. Накрая залейте с доматения сос или доматено пюре, размито с малко вода. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.

Извадете ястието, покрийте с рендосания кашкавал и наредете топчетата от кайма между кашкавала. Върнете във фурната за още 10 минути.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар