Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Кейкчета с кроасан и дюли

Кейкчета с кроасан и дюли

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кейкчета с кроасан и дюли
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
02/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусни кейкчета за всички скъпи гости"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • дюли - 1 ч.ч. почистена и на кубчета
  • кроасан - 1 бр. без пълнеж
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр. пакетче
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло
  • захар - с аромат ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парченцата дюля слагаме в купичка, наливаме малко вода и задушаваме в микровълнова фурна на висока мощност за 1-2 минути, за да омекнат. Изваждаме от водата и оставяме да се отцеждат в цедка. Кроасанът нарязваме на малки хапки и поръсваме с ванилията.

Отделно разбиваме яйцето с прясно мляко, бакпулвер (1 ч.л), кристална захар (4-5 с.л. или на вкус). Разбъркваме и като се разтвори захарта изливаме течността при хапките от кроасана.

Прибавяме и отцедените кубчета дюля и разбъркваме сместа. Оставяме така за 1-2 минути и после разпределяме в намазани с краве масло формички за кейкчета (използвам силиконови).

Ако има останала течност в съда, разпределяме и нея във формичките. Печем кейкчетата в нагрята фурна на 170-180 градуса до готовност( да станат приятно златисти).

Още докато са топли поръсваме кейкчетата със захар с аромат ром на д-р. Йоткер. Стават много ароматни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: