Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Пълнени калмари с ориз и извара

Пълнени калмари с ориз и извара

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пълнени калмари с ориз и извара1 / 2
02/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Деликатес с морски дарове, който наистина трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • калмари - 500 г
  • ориз - 100 г
  • извара - 250 г
  • заквасена сметана - 250 г
  • черен пипер
  • сол
  • галета
  • брашно
  • картофи - 350 г
  • масло
  • олио
  • копър - пресен
  • чесън - няколко скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме калмарите и ги сваряваме, докато месото омекне и станат крехки. Сварените калмари отцеждаме добре от водата.

Измиваме ориза и сваряваме до готовност. Ако има течност отцеждаме и смесваме с изварата и заквасената сметана.

Посоляваме на вкус, прибавяме черен пипер на вкус и разбъркваме добре. Калмарите пълним с получената плънка и овалваме в галета. Изпържваме в масло до златисто.

Картофите белим, нарязваме на филийки и овалваме в смес от галета и брашно. Изпържваме в повече олио и изваждаме на скаричка.

В чинии за сервиране слагаме картофи и върху тях наръсваме нарязан ситно копър и чесън. Отгоре подреждаме калмарите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: