Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли върху канапе от препечени филийки

Телешки пържоли върху канапе от препечени филийки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Телешки пържоли върху канапе от препечени филийки1 / 2
02/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • хляб - 4 или 8 филийки (зависи по 2 или 1 предвиждаме за порция )
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло
  • олио
  • макарони - 150 г
  • кашкавал - 100 г настърган
  • доматен сок - 1 и 1/2 ч.ч.
  • галета
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме телешкото месо и нарязваме на пържоли. Начукваме с чукче, за да изтъним. Всяка пържола овалваме в галета и изпържваме в олио.

Изваждаме и слагаме в съд с капак. Филийките хляб намазваме с меко краве масло и посоляваме. Изпичаме на грил тиган от двете страни.

Макароните сваряваме и отцеждаме добре. В тенджера сгорещяваме 2-3 с. л. краве масло и в него изпържваме кратко макароните, като разбъркваме непрекъснато. Отделно сгорещяваме 2 с. л. масло и заливаме с виното и доматения сок.

Оставяме соса да се вари, докато се сгъсти. По време на варене посоляваме на вкус и ръсваме черен пипер. Готовия сос дръпваме от котлона и сипваме в него настъргания кашкавал. Разбъркваме хубаво.

В порционните чинии поставяме по една или две препечени филийки и отгоре слагаме телешка пържола. Отстрани поставяме гарнитура от макарони и поливаме пържолата и макароните с малко доматен сос. Украсяваме с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: