Зрял фасул с гъби

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
02/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3-4
"Ще допълните ли любимите си постни рецепти и с тази вкусотия от зрял фасул и пресни гъби"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 резен
  • чушки - 1 бр.
  • люти чушки - 1 - 2 бр. (за любителите на лютиво)
  • девесил
  • джоджен
  • печурки - 100 г пресни
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • оцет
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме боба и го накисваме в студена вода за няколко часа или за 1 нощ. Преди готвене отцеждаме от водата и отново измиваме. Поставяме в тенджера, наливаме вода и слагаме на котлона да се вари, като прибавяме щипка захар и олио.

Като поври няколко минути прибавяме почистените и нарязани или настъргани на едро целина и моркови, почистена и нарязана на ситно чушка и нарязания лук.

Пускаме и цели люти чушки и нарязани ситно девесил и джоджен. Оставяме да се варят и след около 30 минути прибавяме почистени и нарязани гъби печурки. Варим боба, докато напълно се свари.

Когато е готов сипваме настърган домат и посоляваме на вкус. Оставяме да се вари още няколко минути. Готовото ястие трябва да е гъсто. Сервираме ястието студено, като подправяме с оцет и ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: