Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с орехи и пудра захар

Тиквеник с орехи и пудра захар

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
03/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1 тава
"Чуден тиквеник, който се приготвя лесно и за нула време с готови кори"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр.фини готови
  • тиква - 1 бр. цигулка средна по размер
  • захар - 5 - 6 с.л. кристална
  • олио - 1 к.ч.
  • канела - 1 к.л.
  • ванилия - 1 бр.пакетче
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени едро
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката за тиквеника, като измиваме тиквата и белим кората. Нарязаната на парчета тиква настъргваме на едро ренде, ако имаме електрическо ренде, е по-лесно.

Настърганата тиква слагаме в тенджера. Ръсваме захар - 5-6 с.л. или количество на вкус. Наливаме вода 1-2 к.ч. и олио 1 к.ч. и задушаваме тиквата, докато омекне и остане на мазнина , като разбъркваме непрекъснато.

Когато е омекнала, ръсваме ванилия 1 пакетче и канела 1 к.л. Дръпваме тиквата от котлона и оставяме да се охлади. Когато вече се е охладила, разстиламе корите и на всяка кора слагаме от плънката.

Навиваме на руло и подреждаме в намазана с мазнина тава. Така приготвяме всички кори. Отгоре наръсваме корите с олио и слагаме тиквеника да се пече в нагрята на 180 г фурна до готовност, да се запече до златисто.

Готовия тиквеник изваждаме от фурната и когато се охлади, нарязваме на малки парченца и поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: