Лапад с кайма, ориз, лук и заливка

03/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115664312345
"Ястие с пролетен вкус, което обаче може да си приготвите по всяко време на годината "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо696
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата от свинско месо смесваме с почистен и настърган лук, а който предпочита може вместо да настъргва, да нареже лука на ситно, олио 3-4 с.л. и вода. Слагаме да се задушават на котлона в тенджера. Когато каймата си промени цвета и стане на трохи, прибавяме замразения лапад и задушаваме, докато продуктите останат на мазнина.

Ръсваме червен пипер, черен пипер, сол, къри и джоджен на вкус. Прибавяме измития ориз. Разбъркваме няколко пъти и наливаме 3 ч.ч. топла вода. Варим до готовност на ориза и другите продукти. В подходяща тавичка изсипваме сместа.

Поливаме с разбити яйце и кисело мляко. Прибавяме и 1/2 к.л. бакпулвер, сол на вкус и брашно. Запичаме ястието във фурна с горно нагряване, докато се получи златиста коричка. Поднасяме ястието с чесън.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар