Напудрен ябълков сладкиш

03/11/2016
"Забравете за кифлите - на мода са напудрените сладкиши "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо707
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете ябълките на малки кубчета. Поръсете ги с 2 с.л. захар, лимоновия сок и царевичното нишесте. Намажете дъното на подходяща форма за печене с подвижен ринг, като предварително сте ги намазали с масло. Сложете тавата в хладилник.

През това време разбийте яйцата с помощта на миксер. На тънка струйка прибавете захарта и продължете да разбивайте, докато сместа се сгъсти. Прибавете мекото масло и продължете да разбивате. Сложете млякото и накрая брашното. Разбъркайте до хомогенност.

Накрая сложете содата, угасена в ябълковия оцет. Извадете тавата, изсипете половината тесто, подредете ябълковите парченца равномерно и изсипете останалата част от тестото.

Изпечете в загрята фурна до 180 минути за около 30 минути. Готовият сладкиш поръсете обилно с пудра захар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар