Апетитни пържени сиренки с мая

03/11/2016
"Сиренки за закуска - това е класика "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо515
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 20 - 30г краве
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • мая - 1/4 кубче прясна
  • брашно - 1 с.л. с връх царевично
  • брашно - пшеничено
  • сирене - за плънката
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопляме прясното мляко и маслото заедно. Разбъркваме, за да се разтопи маслото. Оставяме да се охлади и тогава прибавяме прясна мая. Разбъркваме, за да се разтвори. Прибавяме сол, захар и царевично брашно 1 с.л. Към сместа постепенно добавяме пшеничено брашно, колкото поеме за еластично тесто.

Оставяме тестото да втаса на топло и отново омесваме, при необходимост ръсваме още брашно, за да не лепне. След 15 минути правим малки топчета, които леко разтегляме и слагаме сирене в средата, като е добре сиренето да е по-сухо.

Отгоре поставяме отново тесто, притискаме добре крайчетата, оставяме отново да втасат и така приготвените кръгли сиренки изпържваме в олио, загрято на средна температура, за да може да се изпържат и отвътре.

Изваждаме готовите сиренки от мазнината върху скаричка, за да се отцедят от излишната мазнина. Поднасяме за закуска с кисело мляко или айрян. Може тестото да замесим от вечерта, да сложим в хладилник в плик и сутринта да приготвим бърза и вкусна закуска.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар