Мини пиде с пълнеж от чушки

03/11/2016
"Един от бисерите на Турската кухня, поднесен ефектно и много вкус "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо308
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете маята в 3 с.л. мляко. Добавете захарта, 1 с.л.брашно и покрийте да се активира. Направете кладенче в брашното и изсипете топлото мляко, солта, олиото и шупналата мая.

Замесете нелепнещо тесто и го покрийте със стреч фолио или кърпа. Оставете го да удвои обема си. През това време изпечете чушките, обелете и ги нарежете на ситно. Овкусете по ваш вкус.

От втасалото тесто отрежете малки късове и оформете топчета. Всяко топче разточете върху набрашнен плот на елипсовидна форма. Прегънете малко дългите краища навътре и усукайте да получите лодчица. Наредете ги върху набрашнена тава. Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност или за около 30 минути.

Извадете ги и покрийте с кърпа. Изчакайте леко да се охладят и в получената вдълбнатина напълнете със салатата от печени чушки. Сложете по една малка бучка сирене и сервирайте.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар