Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Запеканки»Панирани пилешки рулца запечени на фурна

Панирани пилешки рулца запечени на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Панирани пилешки рулца запечени на фурна1 / 2
03/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • пилешки филета - 400 г пресни
  • масло - краве
  • яйца - 2 - 3 бр. пресни
  • галета
  • брашно
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата пилешко месо поставяме на плота, правим тънки разрези с остър нож и след това начукваме, за да изтъним. В средата на филетата поставяме парченца краве масло, ръсваме сол, черен пипер и индийско орехче на вкус и завиваме на рулца . Овалваме в брашно .

Може да закрепим с клечки за зъби , за да не се разтварят по време на готвене. Потапяме рулцата в разбити яйца, после в галета, отново в яйца и отново в галета.

Изпържваме за кратко в голямо количество олио и прехвърляме в тавичка за печене. Запичаме в предварително сгорещена фурна до готовност. Сервираме топли с гарнитура от пържени или варени картофи и пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: