Готвени патешки шийки с картофи и гъби

03/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Какво ще кажете да се сгреем с една чиния от тази вкусна селска манджа?"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патешки шийки - 4 - 5 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр
  • гъби - 4 - 5 бр. пресни
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер
  • къри
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • мазнина - 1 с.л. патешка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките шийки измиваме и нарязваме всяка на четири парчета. Заливаме с вода и като кипнат изливаме водата, измиваме хубаво шийките и наливаме чиста топла вода. Слагаме да се сварят (за приблизително 50-60 мин.).

При необходимост по време на варене доливаме топла вода, за да имаме бульон, с който ще готвим. Картофите белим, измиваме и нарязваме на по- едри парчета. Лука настъргваме или нарязваме ситно. Гъбите белим, измиваме и нарязваме. Сварените патешки шийки изваждаме от бульона (запазваме бульона за готвене).

Слагаме шийките в тенджера, в която ще готвим . Прибавяме към тях нарязания лук, бульон, олио, масло и патешка мазнина (ако не разполагаме с патешка мазнина, увеличаваме количеството на краве масло).

Включваме котлона и задушаваме шийките и лука докато останат на мазнина. Тогава подправяме с черен пипер, къри, сол на вкус и червен пипер.

Прибавяме брашно, картофите, гъбите и разбъркваме. Наливаме бульон от варенето (2-3 ч.ч.). Готвим ястието, докато остане с малко сос и всички продукти са сварени .подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар