Понички с тиква

03/11/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру158281544510
"Ако организираме състезание за надяждане с такива вкусни понички, ще участвате ли?"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо472
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода с 1 с.л. захар и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавя се разтопено масло, останалата захар, киселото мляко, сварената предварително и отцедена тиква, щипка сол, канелата и леко разбитото яйце.

Замесва се тесто, покрива се с фолио и се оставя 1 час, за да втаса. Готовото тесто се разточва на кора с дебелина 1.5 см и с чашка се изрязват понички. В средата се прави отвор с по-малък диаметър.

Загрява се олио на слаб огън, за да не изгорят, при мен на 3 степен. Пускаме поничките в горещото олио и пържим от двете страни до златисто.

Извадете върху салфетка, за да попие излишната мазнина. Поръсваме с пудра захар и сервираме.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар