Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета със сусам

Хлебчета със сусам

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Хлебчета със сусам1 / 2
05/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Вместо сандвичи и хляб, пригответе ароматни хлебчета със сусам - хем лесно, хем вкусно"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л., или олио
  • вода - 250 мл хладка
  • грис - 70 г пшеничен
  • брашно - около 500 г бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата със захарта и щом шупне добавете мазнината и солта. Добавете гриса и брашното на части, като омесете меко и еластично тесто, което не трябва да лепне.

Сложете тестото да втаса за около 20 минути в съвсем слаба фурна. След това оформете от тестото средни топчета с влажни ръце.

Овалвайте топчетата в сусам и ги подреждайте в тава, покрита с хартия за печене. Оставете да втасат отново за 10-тина минути и ги изпечете хлебчетата в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

dinara
dinara
Струва ми се, че количеството на водата е твърде малко спрямо сухото вещество. 250 мл. за 500 гр. брашно + 70 гр. грис, не е възможно да е достатъчно, а пише дори меко тесто. За 350 мл. вода по бих се съгласила. Рецептата ми се вижда интересна, със сигурност ще я направя, но не бих рискувала, затова ще сложа поне 350 мл. вода.
25.10.2012 14:27
1