Пиле Пикасо

Пиле Пикасо
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Ако това пиле е дори наполовина толкова добро, колкото картините на Пикасо, смело можем да го наречем истински кулинарен шедьовър"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. горни
  • лук - 1 глава
  • чушки - 4 бр.червени, жълти, зелени, оранжеви
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 бр. средно голям
  • олио - 1 к.ч.
  • индийско орехче
  • бял пипер
  • сол
  • сметана - 150 мл готварска
  • вода - 1 к.ч.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете пилешките бутчета в загрятата мазнина до златисто. Отстранете ги от съда.

В същата мазнина сложете ситно нарязания лук и запържете, докато омекне. Добавете почистените и нарязани на лентички чушки. Задушете и тях, докато омекнат при непрекъснато бъркане.

Добавете счукания чесън и нарязания домат. Задушете и тях за кратко. Налейте водата и сметаната разбъркайте и отстранете от котлона. Овкусете сместа със сол, бял пипер и индийско орехче.

В подходяща тавичка за печене наредете бутчетата, разпределете зеленчуковата смес и покрийте с фолио. Запечете в загрята фурна за около 30 мин.

Пет минути преди края на печенето отвийте фолиото, поръсете с настърган кашкавал и допечете.

Пилето Пикасо е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
517
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря! Радвам се много, че рецептата ви е допаднала!
05.01.2017 14:04
Радослава
Радослава
Получи се страхотно, за съжаление забравих да го снимам, но определено стана едно от любимите ми ястия
18.12.2016 12:19