Маймунски хляб с три вида брашно

04/11/2016
Monika Ivanovaот Monika IvanovaИноватор 3x
"Всички решиха, че ще хапваме кюфтенца- по лицата им се изписа приятна и огромна изненада, когато хапнаха ароматния вкусен топъл хляб "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо278
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 100 г ленено
  • брашно - 300 г пълнозърнесто
  • брашно - 300 г бяло пшенично
  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 100 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лютеница - 4 - 5 с.л.
  • подправки - риган, босилек, чубрица по ваш вкус

Начин на приготвяне

Смесвате трите вида брашно, захарта, солта и маята. Млякото и вода притопляте и сипвате постепенно към сухата смес, като разбърквате или месите. Добавяте и оцета.

Когато стане плътна топка, я намазвате с малко олио и оставяте да втаса за около 30 минути. Няма да се надигне много, защото брашната са плътни, но има разлика.

Като минат 30 минути изваждате тестото и до режете на малки парчета. Оформяте ги с ръце на топчета. В паничка смесвате олиото, лютеницата и подправките и топите всяко топче в тази смес.

Редите ги в тава или кексова форма, застлана с хартия за печене, оставяте още 15 минути, след което печете 35 минути на 230 градуса.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Теодора Мещерова
Пардон, Мария. Грешка от бързане
0
0
Теодора Мещерова
Моника, остави я Мафия. Почти навсякъде гледа и все от всичко разбира и кусури на всички намира. Рецептата ти е хубава.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.11.2016 14:23
Мария, маймункия хляб изобщо не е пица и го има в различни разновидности, но главно е тесто с лютеница и подправки. Без моцарела определено, защото главно се прави при диетично или разделно хранене тъй като е без яйца и може само с вода да бъде, но аз предпочитам по-мекичък и си го правя и с мляко. Просто го правя с няколко вида брашно.Не знам защо реши, че е пица- всички, които до сега съм яла или виждала са били на малки топчици. Тези са по-странни на визия, защото лененото брашно е доста тъмно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв