Маймунски хляб с три вида брашно

04/11/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42610563543
"Всички решиха, че ще хапваме кюфтенца- по лицата им се изписа приятна и огромна изненада, когато хапнаха ароматния вкусен топъл хляб "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо378
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 100 г ленено
  • брашно - 300 г пълнозърнесто
  • брашно - 300 г бяло пшенично
  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 100 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лютеница - 4 - 5 с.л.
  • подправки - риган, босилек, чубрица по ваш вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате трите вида брашно, захарта, солта и маята. Млякото и вода притопляте и сипвате постепенно към сухата смес, като разбърквате или месите. Добавяте и оцета.

Когато стане плътна топка, я намазвате с малко олио и оставяте да втаса за около 30 минути. Няма да се надигне много, защото брашната са плътни, но има разлика.

Като минат 30 минути изваждате тестото и до режете на малки парчета. Оформяте ги с ръце на топчета. В паничка смесвате олиото, лютеницата и подправките и топите всяко топче в тази смес.

Редите ги в тава или кексова форма, застлана с хартия за печене, оставяте още 15 минути, след което печете 35 минути на 230 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Теодора Мещерова
Пардон, Мария. Грешка от бързане
0
0
Теодора Мещерова
Моника, остави я Мафия. Почти навсякъде гледа и все от всичко разбира и кусури на всички намира. Рецептата ти е хубава.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.11.2016 14:23
Мария, маймункия хляб изобщо не е пица и го има в различни разновидности, но главно е тесто с лютеница и подправки. Без моцарела определено, защото главно се прави при диетично или разделно хранене тъй като е без яйца и може само с вода да бъде, но аз предпочитам по-мекичък и си го правя и с мляко. Просто го правя с няколко вида брашно.Не знам защо реши, че е пица- всички, които до сега съм яла или виждала са били на малки топчици. Тези са по-странни на визия, защото лененото брашно е доста тъмно.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.11.2016 20:07
Може да отвориш и на gotvach.bg и да го видиш подобен лютеница и подправки без сирене и без да е пица. Супичка не е единственото място в Интернет, от където можем да се допитваме. Пак казвам не изглежда както обичайно би изглеждал заради лененото брашно, така че няма как да го сравнявам по визия с белите такива (и не е правен в кръгла форма, а в продълговата, но може и в тава или каквото имате под ръка). Видяла съм го във форум за здравословно хранене, опитах и ми хареса. Ако използвате само бяло брашно ще бъде по-красив вероятно и малко по-вреден. На нас тези кюфтенца ни харесаха :)))
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Добави коментар. Има два вида, "Маймунски хляб" който е сладък и "Маймунски хляб" който е пица. Това което си направила ти е... може би е Маймунски хляб" - пица. Ще те посъветвам да отвориш на "Супичка" и да разгледаш рецептата и снимките и после ела и пак сподели.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв