Банички с дюли

04/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115664312315
"Усещаме аромата на тези банички дори от тук, а вие?"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо645
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • дюли - 4 бр.
  • кори - 8 бр. точени за сладкиши
  • масло - 100 г краве
  • захар - 8 с.л. кафява
  • захар - 1 пакетче с есенция ром
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме дюлите, почистваме от семената, белим кората и настъргваме на едро ренде. Разстиламе корите за сладкиши на плота. Разтапяме краве масло. Вземаме кора, намазваме я с разтопеното масло, като си помагаме с готварска четка.

По цялата кора поръсваме от настърганите дюли, както са сурови. Не е необходимо да се варят или задушават преди да сложим, защото омекват по време на печене. Ръсваме кафява захар, от захарта с есенция ром и навиваме кората на руло.

Завиваме като охлюв и оформяме кръгли банички. Подреждаме баничките в тава, застлана с хартия за печене, намазана с мазнина. Отгоре на всяка баничка слагаме масло и печем в нагрята на 180 градуса фурна до златист цвят.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар