Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с млечно тесто, колбас и туршия

Пица с млечно тесто, колбас и туршия

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пица с млечно тесто, колбас и туршия
Снимка: Илияна Димова
1 / 8
04/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Дали това е най-вкусният вариант на българска пица?"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - 450 бяло тип
  • за плънката
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • босилек
  • черен пипер
  • червен пипер - лют
  • наденица - 1 бр. македонска
  • кашкавал - 100 г
  • туршия
  • маслини - без костилки
  • чубрица
  • зехтин - за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като към хладко прясно мляко прибавяме зехтин, сол, захар, бакпулвер, мая суха и с брашно, колкото поеме за еластично тесто. Оставяме на топло да втаса, докато утрои обема си. Когато е готово, разстиламе тестото на блат в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина.

Блата от тестото намазваме леко със зехтин и слагаме да се запече за кратко в нагрята на 170 градуса фурна с горно и долно нагряване. Изпичаме, като внимаваме да не се препече. Блатът трябва да е бял.

Готовия блат изваждаме от фурната, намазваме с доматеното пюре, което сме смесили със зехтин, босилек, черен пипер, лют червен пипер на вкус. Отгоре подреждаме настърган на едри люспи колбас.

За по-лесно настъргване слагам кратко колбаса във фризера и тогава се настъргва лесно. Върху колбаса слагаме нарязана на парченца туршия и маслини.

Поръсваме с настърган кашкавал, чубрица и струйка зехтин. Печем във фурна само с горно нагряване на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: