петък, 19 декември

Панирани сиренца

Публикувана от:
Видяно: 31 927 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Предястия
Рецепта за Панирани сиренца
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2-3

Необходими Продукти

  • сирене - 300 - 400 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 3 броя
  • яйца - 3 белтъка
  • бира - 250 г светла, може и мляко или вода
  • сол - 1 щипка
  • олио - 100 мл
  • брашно - за овалване

Приготвяне на Панирани сиренца

Нарежете сиренето на хапки и го сложете във фризера. Използвайте добре зряло и твърдо краве сирене.

В купа пресейте брашното. Направете кладенче, добавете яйцата и малко олио и започнете да разбърквате с брашното.

Бъркайте и постепенно долейте и бирата, която може да се замени с млякото. Добавете останалото олио и объркайте внимателно с предварително разбитите на сняг белтъци, към които сте добавили малко сол.

Оваляйте сиренцата първо в брашно, после в панировката. Пускайте ги в силно сгорещена мазнина да се изпържат от двете страни.

4.4 от 30 Гласа

Отзиви (5)

  • 0
    0
    Отговор
    cvetelina

    2013-11-29, Оценка 5 от 5 за Панирани сиренца

    защото не пише че трябва да има и сода за хляб
  • 0
    0
    Отговор
    Нели

    2013-09-20, Оценка 5 от 5 за Панирани сиренца

    Това си е класическа панировка пат-а-фри, с която се панира почти всичко. Много е добра.
  • 0
    0
    Отговор
    Галя

    2013-01-13, Оценка 4 от 5 за Панирани сиренца

    Като цяло станаха добре, само че не разбрах защо не се надуха така както на снимката?
  • 0
    0
    Отговор
    Боги

    2012-07-24, Оценка 3 от 5 за Панирани сиренца

    супер е, да :)
  • 0
    0
    Отговор
    Дани

    2012-07-23, Оценка 5 от 5 за Панирани сиренца

    невероятна рецепта за байганети,мисля че ще сместа ще стане за панировка и на тиквички.

Вкусна и бърза рецепта за Панирани сиренца. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай другите ни рецепти за Панирани сиренца. Доказани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Панирани сиренца в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.