Начин на приготвяне
Обелете картофите, измийте и ги сварете. Изцедете и ги намачкайте. Прибавете горещото мляко, солта, маслото и разбъркайте. Сложете го в пош и шприцовайте в тавичка с хартия за печене. Запечете за кратко в загрята фурна на горен реотан на 200 градуса.
Пригответе соса. Разтопете маслото на бавен огън и добавете брашното. Разбъркайте много добре и натрошете бульона. Разбъркайте жълтъците със сметаната и прибавете към соса. Бъркайте за 2 минути, като внимавате сместа да не завира.
Добавете виното, солта, черния пипер и много ситно нарязаният магданоз и лук. Оставете на котлона още 1 минутка и махнете от огъня.Сосът се сервира топъл или студен.
Овкусете месото само със сол и черен пипер. Изпечете на скара или грил тиган.подобни рецепти тук