Пържени картофи с пилешко на фурна

05/11/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43110613614
"Ако са ви изостанали пържени картофки от вчера това е идеалния начин да ги превърнете в истинска кулинарна фантазия "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 643
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязвате на късове и запържвате заедно с бекона и нарязания лук за няколко минути- само докато смени цвета си и лукът омекне.

Слагате в тава заедно с пържените картофи, накълцания магданоз и нарязания на ситно зелен лук. Посолете на вкус и сложете подправките, които ви харесват.

В купа разбийте, яйцата, сметаната, млякото, виното, топеното сирене и чесъна. Залейте месото и картофките и разбъркайте.

Пече се на силно загрята фурна около 20-25 минути като 2 пъти го разбърквах, когато започва да стяга отгоре, за да не остане течно отдолу- на 10-тата и на 15-тата минута го разбърках- вече беше започнало да се сгъстява.

На двадесетата минута рендосвате отгоре и кашкавал и допичате още 2-3 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар