Дюля с локум, мед и орехи

05/11/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2362836972
"Невероятни дюли, които може да приготвите за по-малко от 30 минути - заслужава си да опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 291
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на половина дюлята. Почистете от семките, като оформите кладенче. Сложете във вряща подсладена вода. Оставете ги да врат 10мин.

След това извадете и поставете във тава за печене с няколко с.л. от захарния сироп.

В отворите на дюлите поставете ореховите ядки, нарязания на ситно локум и по 1 с.л. мед. Печете в предварително загрята фурна за 20 мин.

Поднесете след като се охлади. По желание може да добавите и топка ванилов сладолед.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар