Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Дюля с локум, мед и орехи

Дюля с локум, мед и орехи

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Дюля с локум, мед и орехи
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
05/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Невероятни дюли, които може да приготвите за по-малко от 30 минути - заслужава си да опитате"

Необходими Продукти

  • дюли - 1 бр.
  • орехи - 30 г
  • локум - 2 бр
  • мед - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - за поръсваме
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на половина дюлята. Почистете от семките, като оформите кладенче. Сложете във вряща подсладена вода. Оставете ги да врат 10мин.

След това извадете и поставете във тава за печене с няколко с.л. от захарния сироп.

В отворите на дюлите поставете ореховите ядки, нарязания на ситно локум и по 1 с.л. мед. Печете в предварително загрята фурна за 20 мин.

Поднесете след като се охлади. По желание може да добавите и топка ванилов сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: