Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печена Тиква»Тиква с пълнеж от пиле и зеленчуци

Тиква с пълнеж от пиле и зеленчуци

Тиква с пълнеж от пиле и зеленчуци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
05/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2
"Сезонна рецепта с тиква, избрана специално за вас!"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. малка цигулка
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • праз - 1 стрък
  • джинджифил - 2 см парче
  • пилешко филе - 300 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • царевица - 4 с.л.
  • кашкавал - 60 г
  • мащерка - листа
  • елда - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се срязва на две половинки и почистваме от семената, като се издълбава с лъжичка. Нарязва се издълбаната част на малки кубчета и се оставя настрани. Половинките се напръскват с зехтин, сол и черен пипер.

Поставят се в намазнена с мазнина тава и печем в загрята фурна 180 градуса за 20 минути. Празът се почиства и нарязва на ситно, джинджифилът също, както и червената чушка.

Пилешкото филе нарязваме на кубчета. Загрява се зехтин в тиган, запържват се нарязаните зеленчуците, прибавя се пилешкото филе и се пържи до побеляване . Прибавя се елдата и се овкусява на вкус с подправките.

Сипва се една чаша вода и се оставя на тих огън да изври течността, а тиквата и елдата да се сварят. Ако е нужно се долива още малко вода. Сваля се от котлона и прибавяте отцедената царевица и се разбърква. С тази смес се пълнят тиквените половинки.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде и отгоре се разпределя. Печем още 10-15 минути докато се зачерви и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: