Свинско месо с гъби, лук и домати

06/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120766124756
"Не жалете лука, не спестявайте от месцето и не прекалявайте с огъня - това са тайните на тази вкусна гозба "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 531
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото измиваме и нарязваме на хапки. Запържваме в олио до зачервяване заедно с нарязания на ситно лук.

След това прибавяме ситно нарязан чесън, почистени и нарязани на филийки гъби, брашно / 1с.л./, настърганите домати и 1 ч. ч. топла вода.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус и прибавяме няколко резенчета лимон. Варим ястието на умерена температура, докато остане почти на мазнина.

Преди да свалим от котлона ръсваме чубрица на вкус. Поднасяме с картофено пюре.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
29.01.2017 14:47
Сготвих ястието точно по рецепта,но лимона мисля,че няма място тук.Придаде излишно кисел вкус на гозбата.
0
0
Илияна Димова
Благодаря за съвета , Поздрави !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!