Тифин пастички

06/11/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719715
"Само една хапка от тези пастички е достатъчна да взриви вкусовите ви рецептори, опитайте и споделете "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 895
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете в блендер и смелете бисквитите на по едро, ако нямате използвайте плик и чукче за пържоли и ги натрошете. Сложете ги в купа.

Нарежете кайсиите и фурмите на дребни парченца. Накиснете стафидите в рома.
Сложете в касерола маслото, загрейте на котлона и разтопете, добавете златен сироп и какаото, разбъркайте и натрошете шоколада.

Разбъркайте до разтопяване на шоколада и получаване на еднородна смес. Сложете в купата при бисквитите кайсиите, фурмите и стафидите с рома. Сипете шоколадовата смес и разбъркайте.

Поставете в квадратна тавичка или кръгла хартия за печене и изсипете сместа. Изравнете, загладете и сложете във хладилника да стегне за час.

Направете шоколадовия слой, като загреете сметаната в касерола на котлона и преди да кипне я махнете. Начупете шоколада в нея и оставете за минута да омекне, след което разбъркайте до получаване на гладък шоколадов ганаш.

Извадете тавичката с тифина от хладилника и залейте с шоколадовия ганаш, изравнете и поставете пак на студено за минимум 6 часа да стегне.
При сервиране извадете от хладилника, внимателно отлепете отстрани хартията и нарежете на квадрати.

Бележка: Изключително сладък английски десерт, широко популярен и в Америка. По оригинална рецепта се покрива с чист разтопен шоколад, но съществуват много импровизации, които са усъвършенствали този прекрасен десерт.

Ако можете да устоите, оставете го добре да се охлади и стегне. Ползвайте тавички с по-малък диаметър или сантиметри на страните, така ще получите по-голяма височина. Много наподобява сладък салам, който често си приготвяме. Много калорично, но и много сладко!подобни рецепти тук

5 16
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар