Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифли със зехтин, сирене и ким

Кифли със зехтин, сирене и ким

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Кифли със зехтин, сирене и ким
Снимка: Veselina
1 / 5
06/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Отваряме тефтера с любимите си рецепти и внимателно си записваме тази, защото е страхотна, а кифлите - неописуемо вкусни"

Необходими Продукти

  • мая - ½ кубче
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - 12 с.л.
  • сол - 1 ч.л
  • брашно - 5 ½ ч.ч.
  • сирене - 250 г
  • белтъци - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване и 2 с.л прясно мляко
  • ким - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа. Отмерваме 1 ч.ч. от 200 мл прясно мляко. Стопляме прясното мляко и в него слагаме 1/2 от кубче прясна мая. Слагаме още и 1 с.л. брашно и щипка захар.

Разбъркваме и оставяме да шупне маята. Правим кладенче в брашното. Чукваме едно по едно две яйца. Прибавяме 1 ч.л. сол. Отмерваме си зехтина и го прибавяме и него към другите продукти.

След като е шупнала и маята прибавяме и нея вътре. Замесваме тестото. После го прехвърляме на набрашнена маса и продължаваме да месим. Трябва да се получи хубаво, меко тесто.

В купа се натрошаваме сиренето с вилица. Аз използвах меко домашно сирене. Препоръчвам да използвате твърдо сирене /саламурено/, като го оставите малко да изсъхне в хладилника.

Разбиваме с вилица и един белтък, който сме отделили преди това. Жълтъкът ще го използваме за намазване на кифлите. Към жълтъка добавяме и 2 с.л. прясно мляко. Разбъркваме по отделно двете смеси.

Омесеното тесто го отделяме на страна и го завиваме да втаса на топло за 35 мин. Можем да го завием с кухненска кърпа. След като втаса го делим на 2 – 4 части. Всяка част разточваме на кръг. Режем триъгълници с нож.

В широката част на всеки триъгълник слагаме сирене и навиваме. Аз използвах домашно меко сирене. Нареждаме всички кифли. Аз сложих от сместа, навих и след това краищата ги извих напред и притиснах.

Оставяме пак да втасат за 30 мин. След като се надуят, ги мажем с разбития жълтък с прясно мляко. Поръсваме с ким целите кифли.

Получава се меко пухкаво жълто тесто. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Получават се от дозата 2 големи тави от фурната. Рецептата е от кулинарен блог.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: