Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Кюфтета с картофи, сирене и копър

Кюфтета с картофи, сирене и копър

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Кюфтета с картофи, сирене и копър
Снимка: Veselina
1 / 4
06/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вярвате ли, че картофени кюфтета могат да бъдат по-вкусни от кюфтета от кайма?"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. малко за овалване
  • моркови - 1 бр. голям /кисел от туршия/
  • сол
  • черен пипер
  • копър - 1 с.л
  • картофи - 5 бр.
  • яйца - 1 бр. малко за спойка
  • олио - за пържене
  • сирене - 50 г.
  • олио - 1 с.л
  • лук - 1/4 глава
  • брашно - за овалване на кюфтета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не са традиционни кюфтета, предвид това, че се слагат кисели моркови, но стават много вкусни. Ядох ги на едно гости и ми харесаха.

Сваряваме пет картофа във вода в тенджера на котлона. След като ги сварим ги настъргваме на ренде. Сиренето също го настъргваме на рендето или натрошаваме с вилица. Настъргваме лука. В купа слагаме сиренето, лука, картофите, 1 с.л брашно, 1 с.л олио, сол на вкус и черен пипер на вкус.

Настъргваме 1 кисел морков от туршия с ренде. Прибавяме и него. Чукваме 1 яйце в купата.То е нужно за спойка. Нарязваме на много дребно копъра. Нужно ни е 1 с.л за вкус и аромат на сместа. Омесваме с ръка сместа. Оставяме я на студено в хладилника за 30 мин., покрита с фолио.

В отделна купа си слагаме малко вода. С вода си намокряме ръцете и оформяме кюфтетата. За да ни е по-лесно можем да ги оформим и да ги наредим в табла или голяма чиния. От тези продукти се получават 11 бр. Нагорещяваме олиото за пържене в тиган на котлона.

В чиния си разбиваме 1 яйце за овалване. В друга чиния слагаме малко брашно за овалване. Първо овалваме оформените кюфтетата в брашното, а после и в яйцето. Пържим в горещото олио, като обръщаме от двете страни. Не им трябва много време да се пържат, стават бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: