Кисело зеле с меса и сарми

06/11/2016
"Ако трябва да опишете това ястие с три думи - кои щяха да са те?"
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 188
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. без бялото месо
  • пилешки бутчета - 2 бр. само долната част
  • свинско месо - 1 кг вратно
  • наденица - 600 г два вида сурова
  • кайма - 800 г
  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 100 г
  • лук - 2 глави
  • мас - 200 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете около 10 листа от зелето за сармите. Останалото зеле нарежете на ситно. Нарежете лука и в малко мазнина го запържете. Добавете каймата и разбърквайте докато се запържи.

Сложете ориза, черния, червения пипер и чубрицата. Щом оризът промени цвета си, махнете от огъня и оставете да изстине.

На дъното на голяма тава сложете половината мас и половината от нарязаното зеле. Поставете пилето в средата и около него наредете бутчетата, нарязаното месо и наденицата.

Навийте сармите и ги сложете между месата. Поръсете с червен, черен пипер, покрийте с останалото нарязано зеле и върху него сложете останалата мас.

Сипете около 150 мл вода, покрийте тавата с няколко пласта фолио и хубаво затворете. Печете един час на 200 градуса, намалете на 160 градуса и печете още 4 часа.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Галя
Галя
15.11.2016 23:13
Така се прави и КАПАМА или греша?
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв